Selawat dan Salam Ke Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW

Wednesday, 12 January 2011

Lokasi Kem Seterusnya: Tasik Chenderoh

Hanya menghitung hari sahaja untuk berkampung di sana. Saya dan Zainal baru sahaja sampai ke Shah Alam dari Tasik Chenderoh. Saja jalan-jalan melawat kawasan. Menarik juga tempat tu rupanya. Kalau diikutkan banyak sangat aktiviti yang boleh dibuat di sana. Kem selama seminggu tu sebenarnya tak cukup kalau betul-betul nak menjelajah ke kebanyakan tempat menarik sekitar kawasan tapak perkhemahan tu. Ada 2 gunung yang boleh didaki. Tasik Chenderoh yang sememangnya besar tu pun makan berhari-hari juga kalau nak dibuat expedisi berkayak. Trekking usah cakaplah memang keliling kawasan tasik tu hutan. Namun atas nama asas dan memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar Rekreasi Luar makanya seminggu pun memadailah dahulu. Kalau mereka minat lagi untuk meneroka kawasan tu, bolehlah datang semula ke tasik tu.

Kem Rekreasi Luar untuk pelajar-pelajar FSR (Shah Alam, Jengka, Shahputra, INSTEDT) yang akan berlangsung dari 29 Jan hingga 5 Februari 2011 ni agak unik sedikit. Ianya kerana kem kali ini akan menggabungkan Amali Perkhemahan Asas dan Amali Perkhemahan Akhir dalam satu kem. Apa boleh buat kali ini cuti semester diawalkan da... sempena Tahun Baru Cina. Apa boleh buat, terpaksalah peserta-peserta dari keempat-keempat kampus ni berhempas pulas mempersiapkan diri dan peralatan untuk dibawa ke kem. Dengan masa yang terhad ini mereka perlu bersatu dan bersama-sama bekerja bagi menjayakan dan seterusnya melancarkan perjalanan kem kali ini.

Semoga kem kali ini berlangsung dalam suasana harmoni dan dipermudahkan segala kerja buat para pelajar, fasilitator dan staf yang terlibat.

6 comments:

wegreentheearth said...

insyallah...
semoga semua berjalan dengan lancar...
amin...

hijau bumi Tuhan... said...

amin...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

harap sume berjalan lancar..
sayangnye...xdpt pegi..

azharinho said...

kepada yang nakal,ajar mereka sir...baru diorang tahu erti kehidupan..hahahaha...semoga selamat semuanya

hiLmi asMawi said...

dah selesai p0n...Alhamdulillah...en.Hisham ni blog sya...'hilmi asmawi,sr113,part 2'...follow sya k utk carry mark...hehehe