Selawat dan Salam Ke Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW

Monday, 18 August 2014

Indahnya Ukhwah: Bertemu & Berpisah kerana Allah

1. Kami raikan kedua-dua imam lepasan Maahad Tahfiz Pahang di penghujung tugasan mereka sebagai imam sepanjang Ramadhan di Melbourne. 

2.Sengaja kami pilih kawasan bersalji kerana kedua mereka belum pernah bermain salji. Harapan kami agar aktiviti 'penutup' ini akan jadi momen yang tak akan mereka lupakan selagi hayat dikandung badan.3. Terima kasih kepada saudara Wan Faizal sekeluarga kerana turut sama meluangkan masa meraikan dua imam ini di Lake Mountain.4. Di pagi Aidilfitri, mereka dijemput untuk mengimamkan solat sunat Aidilfitri dan menyampaikan khutbah di Konsulat Jeneral Malaysia di Melbourne. Majlis pada pagi tersebut turut dihadiri oleh Mantan PM Tun Abdullah Ahmad Badawi dan isteri serta hampir 800 orang rakyat Malaysia yang berada di bumi Melbourne.


 
 

5. Di Hari Raya Aidilfitri yang pertama juga kedua imam ini yang kami anggap seperti darah daging sendiri walaupun baru sebulan kami kenali dibawa menginap di teratak kami agar mereka tidak kesunyian beraya di perantauan. Sebelumnya mereka menginap dan bertugas selama sebulan di Dewan Malaysia Melbourne.

 
5. Mereka bertuah apabila turut berkongsi kemeriahan dan kegembiraan rumah terbuka sebahagian daripada rakan-rakan di Melbourne. Terima kasih rakan2 dan jiran2 kami...Muhammad Ashraf Rostam, Hafizah Dzulkifli, Mohd Kamarul Azlin, Ija Anuar, Wan Faizal & Roslinda Yop Othman yang sudi menerima kehadiran kedua tetamu istimewa ini ke rumah terbuka mereka. 

6. Semoga berjumpa lagi wahai saudaraku Ustaz Abrar Al Chenori & Ustaz Saufi Misran


7. Sama-sama kita doakan agar ukhuwah yang baru terbina ini sentiasa berada dalam redha dan rahmat Ilahi. InsyaAllah

No comments: