Selawat dan Salam Ke Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW

Monday, 30 June 2008

Makan Besar

Semalam kami sekeluarga bersama-sama beberapa orang alumni PERLU UiTM berkumpul di Kem Impian Rimba, Ulu Langat. Tujuan utamanya adalah untuk mengumpulkan seramai mungkin alumni untuk membincangkan halatuju alumni PERLU. Program diadakan secara santai dan program makannya ditaja oleh PERLU Selangor.

Di sinilah saya berpeluang 'makan besar'. Malin & the gang telah berjaya membeli buah-buahan tempatan yang terdapat di gerai-gerai sekitar Batu 18. Jadi berpesta sakanlah kami semua. Buah durian yang memang menjadi kegemaran saya dan Kamilia memang antara yang dijamu. Burgh... alhamdulillah.

Cerita selanjutnya ada di blog Rembang Waktu

21 comments:

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Salam Boss,
Mananya gambar- gambar utk tatapan orang lain yang tak dapat dan taknak pergi walaupun dijemput?
LEtak la gambar buah-buahan tu sebelum dan selepas dimakan.
Nak tengok jugak sapa yang pengsan lepas makan macam-macam buah.

Cheers ....

HiCMat said...

Nanti saya minta kat Yassir.

Lennyek said...

sory la sya xdpt nk join gthering hari tu...sya trpksa mngemas rumah memandangkn majlis mkn mlm smperna prkhwinan abg sya hujung mnggu ni..

denan ini..sya menjemput En.Syam n family utk turut serta ke majlis abg sya..
ahli PERLU uitm,PERLU slngor,TEAMTACT juga dijemput hadir..

butir2 adalah seperti yg berikut..
5hb JUN 2008(sabtu)
8.00 malam..
17,jln sg merbau 32/83,kemuning greenville,kota kemuning..

*sya mnta maaf...sya xsempat nk hntar kad jemputan kat En.Syam..sya jemput mcm ni boleh ke??
hope En.Syam xkisah..=P

Tropic Puppet said...

Salam...

Saya minta maaf banyak2 sebab tak dapat nak join. Bukan taknak pergi walaupun dijemput. Saya memang nak pergi tapi memang tak dapat nak lari dari kerja. Bukan sengaja nak bagi alasan. Dah cuba untuk lari tapi ada je orang datang mencari.

HiCMat said...

Lenny,
Terima kasih di atas jemputan.

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Yang Peliknya,
Manusia-manusia yang attend gathering hari tu adalah golongan orang yang bekerja, ada yang dah berkeluarga, ada yang tengah selesaikan Master atau PhD dan tak kurangnya manusia yang ada tanggungjawab samada sosial atau dipejabat.
Bagus juga minta maaf kerana tak dapat hadir tapi apa nak buat, inilah budaya kita. Kalau tak dapat mai, minta maaf saja orang akan lupa kan.
Tapi bagaimana dengan golongan yang menjadi penganjur tempoh hari, prepare tu prepare nie sampai jam 4 pagi untuk pastikan semua ada dan cukup.
Bukan mintak datang untuk cat rumah, pam tayar kapal terbang; cuma minta datang dan makan saja.
Akhirnya ada jugak yang tak mai dengan pelbagai alasan.
Inilah budaya PERLU UiTM.

Nak Seribu Daya, Tak Nak Tak Daya.

Cheers ......

Tropic Puppet said...

Salam...

Bagi saya, takde apa yang pelik orang-orang yang attend gathering hari tu adalah golongan orang yang bekerja, yang dah berkeluarga, yang tengah selesaikan Master atau PhD dan yang ada tanggungjawab samada sosial atau dipejabat. Sebab masing-masing ada masa luang untuk buat semua tu. Saya dah cakap awal2 lagi, bukan sengaja nak bagi alasan tak dapat datang. Saya tau kalau saya bagi alasan yang kukuh macam tembok cina sekalipun pasti ada orang yang tak boleh terima.

Sekian...

moncet said...

leny tuh jun ke julai jun dah lepas lew..

kerana durian pening kepala..
hahaha
overdose

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Salam,
Kalau ada yang makan cili dan terasa pedasnya, SorRYLAH.
Rasanya tak yah la ada alasan kukuh seperti tembok Cina untuk menyatakan.Setiap manusia tahu keupayaan masing-masing.
Seperti yang PPT ungkapkan, Nak Seribu Daya Tak Nak Tak Daya.....
Ingatlah perumpamaan untuk golongan bekerja; Ownership, Discipline Of Execution, Knowledge and Competency, Effective Communication.
So pilihlah lackness tuan-tuan dan puan-puan semua ada di tahap mana.
Inilah masalah kalau ada keluarga besar selain keluarga sendiri. Kalau Boss sebagai 'Ayah' tak cakap apa2 tentang kehadiran, tapi abang-abang dan kakak-kakak yang lain akan terasa kekurangan sebab dah lama tak jumpa adik-adik.
Tapi zaman sekarang tegur pun takleh, cakap sikit pun takleh. Dah banyak adik-adik tinggalkan join aktvt sebab tak tahan kena teguran.
Tambahan pula dengan dunia IT nie, semua serba canggih kan.

Kisah teladan dimasa hadapan, Kepada semua Alumni PERLU UiTM yang dah nak masuk geng otai-otai, jangan tegur sangat adik-adik kita nanti ada yang terasa. Diaorang nie imuniti tinggi. Ilmu adik-adik tinggi-tinggi belaka.

Entahlah dengan dunia ini.
Cobaaannnnn........

Cheers .....

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Moncet,
PPT dah baca blog lu, minggu lepas kita bukan ke Kuala Langat tapi Ulu Langat.
Tahu la pening tapi tempat janganla salah informed.
Bikin malu company sahaja.

Cheers ...

Tropic Puppet said...

Cuma cakap apa yang terbuku dihati... Chewah... Hahahahaa! Terasa macam mana sekali pun, rasa nak jauhkan diri dari persatuan, taknak ikut program memang tak terlintas dalam kepala... Silap kalau nak dibandingkan dengan yang lain...


TQ, PPT...

Anonymous said...

bertenang2, jangan gaduh2.semakin panas pulak ya.hmmmm tp dorian memang sodap........

Anonymous said...

sudah...sudah..korang adik berdik asik nk bergaduh saja..
(dialog 3Abdul semasa ayahnya sdg terlantar sakit di bilik)

Lennyek said...

salam...

abe,julai..silap la pulak..

kpd PTT,sya sbg PERLU uitm amat terasa akan kta2 yg PTT katakan..alasn utk ktidak hadiran sya amat kukuh..sya bkan snga untuk tidak hadir..kalau boleh mmg sya nk datang n sertai..bt masa ni,kbnyakan aktiviti perstuan aya ikut,xkan aktviti yg mcm ni sya xnak ikut..sya mntak maaf kalau sya tak hadir pada hari kejadian..bukan alasan yg tidak kukuh sya berikan tempoh hari..kalau bleh mmg sya nk pg..tp,mgkin telah tertulis sya tak dapat sertai yg lain utk majlis tersebut..
dengan ini,sya memohon maaf sekali lagi atas ketidak hadiran sya pada hari tersebut..

wassalam...

moncet said...

pening oh pening kerana durian..

Anonymous said...

Ramlee:"ape lg yg xsudah2 ni...?"
"psl taik pon mau gado ka..?"
"aya kasi angkat itu taik.."
"kasi buang sudah la.."
"skrg sudah pg aya tau..?"
(cerita:"seniman bujang lapok"
scene:"sblm subuh, aci sama aya gaduh pasal taik")

mohd said...

haha...saya pun nak jugak minta maaf sebab xdapat hadir...
nak xnak kena gak bagi alasan kan..
saya hari tu ade tournament bola lar..
ingatkan kalah sebelum petang...rupanya kekal sampai ke magrib.CHAMPION pulak hari tu..tu yang xdapek nak attend tu..insyaAllah next time..kalau ade kelapangan..memang hadir punya,..
Sape xnak jumpa alumni n ahli2 sume...Kita kan dah macam family..PERLU!!!!yeah...chiayou...chiayou

ema said...

woiii...gua kat sabah ni lame dah tak makang dirian weh..bukan setakat buah durian,bau kentut durian pun tak bau kat cini.Korang yang pergi tu beruntunglah dapat jupa n makang2 buah.Gua kat cni meleleh air liur dengar..lain kali ajak r skali..bleh jugak join...he..he..mentang2 gua duk jauh sampai lupa bagitau..tak pe..tahun depan dah nak pindah ganu...

HiCMat said...

Ema,
Takpa sabar, balik semenanjung nanti Qada balik.

Anonymous said...

EMA,kt sabah watper?keje aper?

HiCMat said...

Anonymous,
Ema sekarang jadi cikgu kat Sabah