Selawat dan Salam Ke Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW

Thursday, 18 September 2008

Wonderpets

"Kami tak besar dan kami tak kuat.. bila kerjasama semua jadi mudah....
wonderpet....yeah.....
Apa yang penting.... kerjasama!
Apa yang penting.....kerjasama! "

Rupa-rupanya baru saya sedar ada juga kartun yang mendatangkan manfaatnya apabila ditonton. Sesuai sangat ditonton oleh anak-anak berbanding dengan Ultraman Tiga/Dyna/Gaia. Jadi kepada yang belum tahu. Cuba-cubalah menonton kartun Wonderpets. Tonton bagaimana haiwan saling membantu antara satu sama lain.

Setiap hari, jam 2.30 petang di TV9 atau ASTRO 119. Itupun kalau ada kelapangan. Jangan sampai ponteng kelas.

Nota: Kadang-kadang yang muka ganas pun kena tengok kartun juga, supaya dilembutkan hati.

18 comments:

perjalanan said...

hahaha...siap promote lg boss... emm,kartun ni pun dah popular skrg ni...adik sy pun dh hafal lagunya...
kamelia dan kamil pun mesti tgk kan...


salam perjalanan...

Apize said...

sapa yang muka ganas tu boss?hehehe

Lennyek said...

hahaa..

ank buah saya pon hafal lagu ni..
time praktikal hri tu pon ktorng pakai lagu ni,saja nk hilangkan penat time kerja..
bile final camp,budak2 pon pakai..tekejut juga..ada juga yg tengok cerita ni..=P

Ahmad Firdaus Ibrahim said...

tengok kartun ni memang best.

HiCMat said...

Memang kartun ni dah popular sangat. Kamil dan Kamilia dah lama tengok kat TV. Saya ja yang lambat.

nomiey 08 said...

terima aksih En.Hisyam atas tunjuk ajar aktiviti Flying Fox tadi..
seronok..
macammane dengan lutut En.Hisyam??
dengar macam sakit cikit mase tarik Pak LOng tu..
Apepun Take care..

Lennyek said...

kalau kaki en.syam sakit..sama-samalah kita cari pak long..=P

~wani m~ said...

heee...bez kan kartun nie..

mohamad lukman said...

tp..sy minat citer spongebob enck hisyam..he2

HiCMat said...

Lenny,
Pak Long tak bersalah, berat badan dia yang bersalah.

nomiey 08 said...

betul..betul..betul..:-)

FoO dA fIrSt#1 said...

terkejut jugk saya tengok bila boss tertarik sampai macam tu....

Noni Nadiah binti Md Yusoff said...

salam...
hari ni dengan cara tidak sengaja.. ketika sedang google Outward Bound UPM, i hooked up here.. Mcam kenal jek kan? Bekas boss saya ketika di KOB UPM. Nasib baik, rupanya masih sama... so masih saya ingat lah lagik ;)

HiCMat said...

Alamak Noni Nadiah, Batch A006 ka A007. Mana satu ya. Saya buka blog... gambar & cerita makanan ja

ecah said...

salam...
untuk pengetahuan, tv3 pon ade cerita wanderpets... =)

Gh0sT WriTeR said...

berat bdan p.l0ng tak salah....
nafsu makan pak long k0t????

nono$ said...

slm...en hisyam,
kalo de klpgn sggah la blog sy..hee
sowi kalo bgtau lmbt..
lme da x nengok en.hsyam..hrp2 chat sokmo..wee~

Noni Nadiah binti Md Yusoff said...

En Hisham. I am A009 dan SC425.. jamesbond punya batch ;) Sekali ngan Encik Rokok, Encik Stem, Encik Epul dan lain-lain.

Dah jarang update blog tu... semakin sibuk.. Cuma ada frequent update kat http://e-nadd.fotopages.com Kat situ lebih banyak personal belonging instead of makanan ;)

Pergi ke buka puasa baru ni? Do update.. Nak tengok jugak kawan2 lama...

En.hisham kat mana skrg?