Selawat dan Salam Ke Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW

Friday, 26 September 2008

Janji Tetap Janji

Sambil dok bermesyuarat tu sempat saya melarikan diri ke Auditorium Pusat Islam. Ada program dengan Wakil Majlis Paralimpik Malaysia (MPM). Encik Mohan dari MPM sudi hadir atas jemputan pelajar subjek Leisure and Disabilities untuk menceritakan pengalaman beliau membawa atlit-atlit OKU ke Paralimpik Beijing.

Selepas 16 tahun negara melabur dan kepinginkan pingat, barulah atlit kita dapat membawa pulang satu gangsa sebagai hadiah. Harap-harap selepas ini tiada lagi layanan kelas kedua seperti yang berlaku sebelumnya ke atas atlit-atlit OKU. Ini kerana katanya seiap ganjaran diukur berdasarkan tahap pencapaianm darjah kesukaran dan saingan. Itu janji Datuk Menteri sendiri semasa berkenan menyampaikan cek sejumlah RM100.000 kepada Siow Lee Chan kerana berjaya meraih gangsa pada Sukan Paralimpik Beijing menerusi acara angkat berat. Ingat tu Datuk Menteri... JANJI TETAP JANJI.

3 comments:

MuScLEgAiN said...

S E L A M A T M E N Y A M B U T A I D I L F I T R I

maaf dipinta dari hujung rambut sampai hujung jari...

imayo said...

atlit kiter bukan xnak bejuang abis2an..tapi dlu atlet m'sia tak dpt ape2 lps mengharumkan name negare..byk sgt contohnye yg dpt kiter tgk..so far okla ganjaran yg meke bkl dpt nie..OKU pown manusia biasa gak lg hebat dr kite yg cukop sifat nie..H.I.D.U.P S.U.K.A.N

aboy said...

TAHNIAH MALAYSIA!!!